La riquesa en versió oriental


Al fons es veu el muntatge fet per celebrar el casament

Durant l’estada a Al Tilal, vaig fer una escapada al port de Byblos, per ensenyar-li a un que venia de Bilbao. Ens vam endur una bona sorpresa en comprovar que l’accés al port fenici estava tancat. De fet, la sorpresa era sobre tot pel motiu: la festa d’un casament.

He intentat trobar una comparació amb alguna situació similar allà, però no me’n surto. No és simplement el fet que s’hagi tancat l’accés al port de Byblos, amb més de 5000 anys d’història, ja que podria pensar-se en una festa a Empúries, o a l’amfiteatre de Tarragona… No són els més de 30 segurates que controlaven la zona amb el seu uniforme de paisà i el seu auricular. No és el muntatge de càmeres de televisió (amb grua inclosa), ni la banda que tocava en directe des d’una barca. No és l’escenari que havien muntat, ni tota la il·luminació i acústica, digne d’un festival amb un bon prestigi. No són els focs artificials que havien preparat propis de la festa major d’una ciutat qualsevol…

És, a més de tot això, tots els pescadors que no sortien aquella nit, que havien rebut una suma considerable (2000 $ si hem de creure’ns el què deien) com a compensació.

És, també, tenir tots els restaurants i bars de la zona tancats per aconseguir un ambient més selecte (amb la seva compensació, és clar!).

I és, també, la sorpresa quan intentes saber qui es casa, i sobre tot, com ha fet els diners… Aquí arribes a un tema realment espinós, ja que els exemples de gent que té diners, sense poder explicar massa bé d’on els ha tret és enorme! Una llàstima, ja que així podríem fer el mateix! Fora bromes, aquí hi ha gent amb molts diners (molts!), i amb una certa facilitat per gastar-se’ls, sense que això impliqui tenir-ne menys… O sigui, que és gent que té molts diners, que gasta molts diners, i que encara en guanya més! I tot això, sense que sigui gaire clar com s’ho fan… Mala cosa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: