No n’hi ha per tant… o si?


Ahir al vespre escrivia quatre línies per dir que els incidents de Trípoli no eren tan importants com podia semblar veient les imatges de la televisió, que la diferència amb els incidents que hi ha hagut durant les últimes setmanes era que aquest cop s’havien produït durant el dia, i amb presència de càmeres de televisió, que converteixen en notícia fets que d’altra manera no ho serien.

Doncs bé, avui matiso la informació. Hi ha hagut (pel què sembla) 4 morts, i desenes de ferits. Tirs de morters, de grenades, armes automàtiques, i fins i tot han disparat un obús contra una de les mesquites de Trípoli. Fets aïllats que mostren que la tensió encara és molt forta…? Home, aïllats, tampoc tant. Significa que el país està en guerra? Un cop més, NO.

Ahir van arribar dos catalans, el Xavier i el Lluís, que estaran una setmana per aquí. Em van preguntar per anar avui amb taxi a Baalbek. Evidentment, els vaig dir que era un plan perfecte, mentre els informava dels incidents que hi havia hagut a Baalbek.

Les raons per explicar els incidents són les de sempre, és a dir, poca raó, i moltes raons… I els protagonistes, també són dels de sempre, és a dir, gent més amb una clara tendència a l’acció violenta, independentment de la comunitat religiosa a la que pertanyen (ja que en el lloc dels incidents hi ha famílies de les mateixes comunitats que pateixen les conseqüències dels combats

4 Responses to No n’hi ha per tant… o si?

 1. Curiós ha dit:

  Aquest comentari que dius del dissabte al vespre no el vares publicar, oi?

 2. Lali ha dit:

  Ei, Ferran,
  sort que n’hi ha que s’apunten igualment a venir-vos a veure! Es celebra Sant Joan al Líban? Ja sé que teniu “petards” més sovint 😉 ,…però es fa la revetlla o alguna festa per celebrar l’entrada de l’estiu?

 3. M.P. ha dit:

  Trobo molt interessant aquesta iniciativa del Rafa Peró.

  Un dia d’aquests a La vanguardia vaig veure una crònica del Tomàs Alcoverro on parlava d’una iniciativa d’un mexicà d’orígrn libanès que preten fer una replantació de cedres al Liban, amb la col·laboració de tots aquells que vulguin aportar la seva col·laboració econòmica. En saps alguna cosa?

  Ja saps que els cedres del Liban són una de les poques coses que jo coneixia d’aquest país abans que tu hi aterressis. Què en saps d’aquesta iniciativa? M’interessa…

  A veure quan tornes a posar-te a escriure…

  Bon dia!!

  M.P.
  A

 4. ferrancanet ha dit:

  El comentari del dissabte va passar a ser aquest mateix comentari, però actualitzat…

  Sant Joan aquí passa sense massa pena ni glòria. No hi ha revetlla, però jo vaig menjar coca per esmorzar i embotit per sopar!! Detall del Lluís i el Xavier, a qui els hi agraeixo!!

  MP, del què dius dels cedres no en sé res… però ja me n’informaré. Conec una persona que ha promogut la plantada de 30.000 llavors de cedre a la zona de Tannourine.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: