De turisme al Líban?


 

Darrerament s’està parlant per aquí de les possibilitats que aquest estiu es recuperin els nivells habituals de turistes al país dels cedres (tot i que el terme habitual és una mica pretensiós…

Sembla clar que molts libanesos (en el sentit ampli) aprofitaran la calma per visitar el país després de dos estius força moguts, entre la guerra d’Israel contra Hesbol·là, i la del camp de refugiats de Nahr el-Baret. Però hi ha dubtes que sigui un bon any pel què fa referència a turistes estrangers en el sentit estricte. De fet, el Líban encara pot considerar-se com un destí turístic amb un cert risc. No vull fer-me pesat, i per tant només diré que aquest risc és força relatiu, i sovint molt localitzat. Però no sé si fins el punt de convèncer a la gent que el què vol és tranquilitat i poder veure el país sense sorpreses.

Ara bé, per a gent amb una mica d’experiència, o amb una mica de ganes d’aventura, que vulgui conèixer de primera mà la situació al Líban, el moment és ideal. Perquè encara es pot respirar l’ambient que hi ha hagut durant els últims trenta anys, i veure una mica quins són els problemes que hi ha, sense els efectes que pugui tenir en el futur una temporada sense problemes, amb inversió (forta) dels països del golf…

A més, algunes coses em sembla que tenen els dies contats. Alguns racons de Beirut, els pocs que mantenen l’encant de la ciutat de fa 100 anys, estan seriosament amenaçats degut a lespeculació immobiliària, i no m’estranyaria que en 5 o 10 anys s’hagin perdut gairebé tots.

O sigui que, un cop més us animo a plantejar-vos seriosament la possibilitat de venir a conèixer el país. I que consti que no rebo cap col·laboració del Ministeri de Turisme!!

2 Responses to De turisme al Líban?

  1. Calín Semaan ha dit:

    Quin optimisme més sà!! Realment al final serà veritat que el que deia el meu pare “Cuando pasen los años, podrás disfrutar la casa que tienes en Beirut, y los que nunca le dieron importancia a tú orígen querran ésta vez que les cuentes y les dejes acompñarte, ya verás, tú haz caso a tú padre”. (Que poc el creia jo, que sempre he conegut un Líban amb conflicte, ja que vaig neixer al 1976 i els meus dos primers anys el vaig passar entre el pis de la Teta i el reugi, i en vaig haver de fugir a braços de la meva mare per on va poder.)

    Espero que el teu optimisme se m’acabi encomanant de debó.

  2. ferrancanet ha dit:

    Calín, prefereixo que sigui el temps qui digui el contrari; mentrestant, es pot ser tan optimista com es vulgui (sempre i quan es guardi un “però” per quan faci falta!)

    Les notícies que hi ha aquests dies permeten una doble lectura, segons s’insisteixi més en unes o en altres: hem tingut un dels pocs intents d’atemptat suïcida per part del què sembla era un membra de Fateh el-Islam; però continuen les negociacions per arribar a un govern “d’unitat nacional”…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: