El Líban torna a la normalitat (oficial!)


Bé, avui declarem que la normalitat ha tornat al Líban després d’uns quants mesos (o anys, segons com es miri). És una declaració oficial, presa des de la voluntat d’otorgar normalitat al país dels Cedres. Com tota declaració oficial, pot ser diferent de la realitat, però això, ara per ara, poc interessa. El Liban té dret, com qualsevol altre país, a viure en pau. I si després d’aquesta oportunitat no ho aconsegueix possiblement haurem d’acceptar que el repte plantejat és superior a les possibilitats de qualsevol societat humana. Seria una llàstima.

Em sembla que va bé aquí recordar la frase de Joan Pau II referint-se al Líban: és un país missatge. I és que si aconsegueix la normalitat, serà efectivament un missatge per a la resta de països que han de fer front als reptes que des de fa segles ha tingut el Líban: la convivència real, pacífica i constructiva de diferents comunitats.

Avui el país ja té president. D’aquí a uns dies tindrà nou govern (ara el president ha d’escollir el primer ministre -ja es parla de Hariri junior…- i formar un nou govern on, recordem-ho, estaran representades les comunitats majoritàries). I d’aquí un temps modificarà la llei electoral per tal de recuperar una versió actualitzada de la llei de 1960 (la qüestió de la llei electoral sempre és important, però aquí hi ha més factors a tenir en compte que en d’altres països, ja que en cada territori hi ha diferents grups comunitaris…).

De cara a l’any 2009, hi haurà noves eleccions. Tindrem temps per veure si encara dura la normalitat. Esperem que les tensions necessàries en el món polític puguin produir-se en una certa normalitat, sense amenaces directes o indirectes d’utilitzar les armes per convèncer els altres camps.

Són molts els reptes que té per davant el nou president, i difícils. Molta sort!!

Podeu llegir l’article de reuters on explica el què suposo que llegireu demà a la majoria de diaris ; )

One Response to El Líban torna a la normalitat (oficial!)

  1. M.P. ha dit:

    Enhora bona a tots els habitants del Liban!

    Mai més ben dit: Pau i que duri!

    Una abraçada.

    M.P.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: