Michel Sleiman (Suleiman), el nou president del Líban


Segueixen els preparatius per a l’elecció, diumenge, del nou president del Líban. Serà, després de molt de temps de discutir i barallar-se (en el sentit literal de la paraula) govern i oposició. Finalment haurà estat amb la col·laboració estrangera que s’haurà arribat a l’acord per escollir el nou president.

Fins ara ocupava el càrrec de comandant de l’exèrcit, i va passar a ser candidat de consens fa uns quants mesos. Però ha calgut que Hesbol·là ensenyés les dents (i les intencions?), que trobés una oposició superior a la prevista (sembla ser…) i que el país estigués al límit de la guerra civil per a què els polítics reaccionessin.

Hi ha hagut cessions per totes les parts, s’han arreglat temes pendents. Però no és el punt d’arribada, sinó el de sortida. S’ha arreglat la crisis, però no els problemes que l’han causada. I la sensació que pot aprofitar-se l’ocasió per fer alguna cosa gran està molt present. Però hi ha també la possibilitat que tot plegat fracassi i es perdi una oportunitat boníssima. Esperem que entre tots els responsables (polítics i no, ja que aquí el poble hi té molt a dir) estiguin a l’alçada de les circumstàncies!

Avui he tornat a anar al nord, als Cedres, i per l’autopista, a cada poble, es veuen banderes libaneses per tot arreu i retrats del futur president. No es tracta només de coses oficials, ja que als balcons, als vidres dels cotxes també se’n veuen. I em sembla que no és (només) afecció per la persona en concret, sinó pel què significa el fet de tornar a tenir president.

Mabrouk!

4 Responses to Michel Sleiman (Suleiman), el nou president del Líban

 1. Lali ha dit:

  que ve. Ja veig que si tot continua així, que és d’esperar, haurem de córrer per trobar vols i hotel!
  Una abraçada.

 2. MA ha dit:

  Mabrouk? Ho pots traduir?

 3. Calín Semaan ha dit:

  Els bitllets d’avió han duplicat el seu preu en una setmana, nosaltres intentarem anar-hi a l’Agost, de moment el millor preu via Praga amb la companyia txeca, la sort és que l’allotjament no ens cal. Ànims a tots els que hi volgueu anar i molta sort!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: