Una solució libanesa a la crisis


Coneixent alguns dels lectors del blog, en aquests moments deveu estar pensant que he repetit el títol d’ahir (d’altres ni us heu fixat en el títol d’avui, com per saber quin era el d’ahir!) Però ja haureu vist que hi ha un petit canvi. Bé, petit si es té en compte l’ordre de les paraules. Gran si es té en compte el què significa aquest petit canvi.

Aquesta és la impressió que em produeix el què es va sabent de les negociacions al Líban. Ahir la delegació de la lliga àrab va parlar amb tots els representants polítics, i avui han de marxar d’excursió cap a Doha (Qatar) per passar-hi uns dies negociant sobre la llei electoral, l’elecció del president, el tema de les armes d’Hezbollah… Missió Impossible? Doncs sembla que no, i això és el què, sense voler ofendre, considero solució libanesa. Consisteix en obviar el problema de fons per solucionar el problema visible. Amb una mica de sort algú està treballant per a què s’arribi amb el temps a una solució real als problemes reals. Temps al temps!

Per cert, amb tanta història havia oblidat de parlar dels “danys col·laterals“… En el meu cas, molt poc dany, i bastant col·lateral: he dit diverses vegades que l’única cosa que has d’evitar és estar en el lloc equivocat en el mal moment. Doncs bé, després que algú d’Hezbollah es referís a mi com un hash (la persona que ha fet el pelegrinatge, en el cas dels musulmans, a La Meca) he decidit deixar la barba per a millors ocasions, no sigui que tot i estar en el bon lloc en el bon moment algú pensi diferent : )

Com podeu veure, les fotos tornen a ser normals… És el meu suport a la normalitat!

10 Responses to Una solució libanesa a la crisis

 1. Anònim ha dit:

  Qué importants són els matissos!! Em sembla més adequat aquest titular que l’anterior.

  Des d’on t’han dit això de hash? representa que és una cosa dolenta haver anat a la Meca pels amics de Hezbollha? Des que el jaume va tenir-hi aquella conversa amb alguns d’ells i varen acabar fumant conjuntament, com explica, els considero amics llunyans…però amics…

  Tant de bo s’acabi tot bé i tots els grups hi surtin guanyant!

 2. ferrancanet ha dit:

  Un aclariment: “hash” és un terme que s’utilitza, entre els musulmans, per referir-se a una persona que ha fet el pelegrinatge a La Meca; es considera un honor, i per tant no és res de dolent (tot el contrari!). El problema no està en què algú d’Hezbollah pugui pensar que sóc “hash”, sinó que algú pugui pensar que sóc “hash” en una zona no controlada per Hezbollah… De totes maneres, podríem dir que ha sigut l’excusa per afaitar-me!

 3. Alex ha dit:

  Ferran!
  Seguint la tònica dels teus títols, seria possible que demà el teu post l’encapçales: Una Libanesa soluciona la crisis.

  Una abraçada.

 4. ferrancanet ha dit:

  Àlex, per ser més fidels al procés de transformació el títol hauria de ser “Una libanesa, solució a la crisis”. Per poc que pugui prometo el titular!! I em sembla que ja sé qui pot ser la libanesa…

  Gràcies per la idea!

 5. Un altre Àlex ha dit:

  El dilluns, en el primer informatiu “La nit al día” post-Mònica Terribas van fer una entrevista a un dels corresponsals de TV3 Joan Roura al Pròxim Orient, va ser interessant ja que van parlar del Líban. Vaig pensar en aquest bloc.

 6. Alex ha dit:

  De Alex a Àlex. Jo signo sense accent, així no hi ha lloc a confusió!!!!!. Quant tingui una estona em passaré pel 2n 2ª.
  Una abraçada!

  Ferran!
  Solució o soluciona, tan sa val, la cosa és que se solucioni!!!
  Una altra abraçada!
  PD. Espero amb ànsia el post.

 7. MA ha dit:

  Té alguna relació etimològica aquest hash amb l’haixix?

 8. Lali ha dit:

  MA …embolica que fa fort!

 9. ferrancanet ha dit:

  Hauré de començar a obrir nous apartats al blog: “la pregunta del lector” hauria e ser el primer; “qüestions lingüístiques” on sembla que uns quants de vosaltres hi podríeu tenir el vostre racó; i “prent-ho en conya”, ja que em facilitaria enormement la feina (això d’intentar parlar seriosament és esgotador!!!)

  MA no en tinc ni idea de l’origen etimològic de cap de les dues paraules, però en 5 minuts i dos enllaços et responc:

  Wikipedia
  Diccionari

  Tenint en compte que haixix ve de l’àrab i que se’l coneix també com hash, i que podríem dir que permet “viatjar” com s’ha dit sovint, possiblement no tingui res a veure ; )

 10. MA ha dit:

  Bé, jo vaig fent comentaris per animar el cotarro i arribar aviat a les 10.000 entrades…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: