L’exèrcit canvia el discurs al Líban


Avui la notícia és el canvi d’actitud anunciat per l’exèrcit. Després de dies de combats entre grups partidaris del govern i grups pro-Hezbollah, durant els quals l’exèrcit s’ha limitat a evitar mals majors, ahir va anunciar que a partir d’avui evitarà la presència de gent armada pels carrers del país. Si cal, amb l’ús de la força (disparant…).

Canvi d’escenari, canvi de discurs. A veure què passa.

Per altra banda, l’aeroport continua tancat, igual que la frontera amb Síria per la carretera de Damasc (a l’est del país), fet que provoca un aïllament considerable de la resta del món. Pel què m’ha arribat hi ha hagut un cert rebombori amb les tenistes que es trobaven al Líban en el moment en què van començar els problemes. És curiós (i no ho dic per mi, que no tinc intenció de marxar si les coses no es compliquen realment) que de tots els espanyols que hi ha per aquí la premsa només s’hagi ocupat d’aquestes tenistes, provocant, de passada, que altres ciutadans hagin reclamat el dret a ser trets del país per l’ambaixada, com si fos una agència de viatges. Viatjar al Líban la setmana passada tenia el seu risc, i qualsevol persona que decideix venir ha de ser responsable de la decisió presa. L’ambaixada procura ajudar en situacions com aquesta, i organitza l’evaquació quan lasituació és realment greu, però anar amb més exigència em sembla una falta de responsabilitat, i de respecte envers la gent que treballa a l’ambaixada!

One Response to L’exèrcit canvia el discurs al Líban

  1. Curiós ha dit:

    Avui hi ha un article em sembla que prou interessant a La Vanguardia del seu corresponsal al Líban. Però amb els canvis que es poden donar d’un moment a l¡altra, les informacions dels diaris digitals són potser les mésclarificadores del què, no del perquè.

    Ànims!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: