Calma relativa


16’00: Ha començat el discurs de’n Nashrallah… i Asrafieh (zona totalment cristiana) arriba el so dels trets dels seus seguidors…

Foto de L'Orient-Le Jour

És difícil comentar la jornada d’ahir. D’entrada perquè cada part diu coses diferents (no només en relació a les responsabilitats, sinó als fets mateixos). El què sembla clar és que Hezbollah ha ensenyat la cara real, i els seu objectiu. Si he de donar un nom al què va passar ahir, diria que és una revolució, o un cop d’estat, o alguna cosa similar: la voluntat de canviar el poder a partir de la força, la intimidació i la por.

Si s’ha acabat? No. Per ara. Si el final està aprop? … Depèn de què s’entengui per final i per aprop! La cosa bona del Líban és que és capaç de fer vida normal en unes condicions del tot anòmales: sense president, sense un govern operatiu, sense parlament, sense aeroport… La vida continua. La cosa negativa, és que aquesta manera de fer com si res no passés porta a minimitzar coses realment greus.

Seguirem atents a veure què passa avui. Per ara, encara hi ha algunes carreteres tallades, l’aeroport segueix tancat, els vols cancel·lats… A veure!

One Response to Calma relativa

  1. Àlex ha dit:

    Caram feia dies que no visitava virtualment Beirut. Veig que hi ha moguda…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: