El treballador al Líban


Avui és el dia del treballador. És un dia tradicionalment dedicat a les reclamacions per part dels treballadors. Segons el país i el treball, les reclamacions varien considerablement. Us poso una fotografia que ja he penjat abans perquè em sembla molt il·lustrativa de les condicions de treball de molta gent per aquestes terres, on les diferències són enormes.

La imatge correspon a l’autopista que va fins a Tyr, i em sembla que és prou clara… Quines condicions tenen els treballadors al Líban? Doncs depèn. En alguns casos són les mateixes que a les que poden tenir en els països europeus. En d’altres, són bastant diferents.

Immigrants sense papers (iraquians, palestins i altres refugiats), o amb papers, però sense massa drets (com en el cas de moltes dones que treballen en el servei domèstic, de la gent que treballa al camp, de porters…). Gent que en general ha de fer equilibris per ajustar l’economia personal.

El Líban és un país que depèn en gran mesura de les ajudes que rep d’altres països, occidentals i àrabs, tot i que en condicions normals no hauria de ser així. En el cas de les ajudes europees el treballador ha de tenir més de 18 anys, una idea lloable, però que perjudica a molta gent que veu com se li tanquen les portes per aconseguir un bon treball.

Com en molts altres problemes que hi ha per aquí, per a molta gent aquest és bastant secundari, i sovint les mesures per millorar la situació el què fan és empitjorar-la, ja que posa condicions que són impossibles de complir. Un cop més, la cosa és bastant complicada!

3 Responses to El treballador al Líban

 1. josep ha dit:

  Ei, per fer aquesta foto no cal anar al Liban, passa pel Segria durant el temps de recollir la fruita i en podras fer de mes pintoresques i tot.

 2. M. P. ha dit:

  Resposta a Josep:

  Fins i tot per l’autopista??

 3. josep ha dit:

  No per autopista no ho ha vist, pero si per carretera. Ah la teva si que sembla una autopista, tot i que “autopista” es un concepte culturalment variable. El darrer cop que vaig passar per l autopista del Baltic (M9) crec que hi havia trams sense asfaltar…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: