Aquí es llença l’aigua!


Veig pels veïns de WordPress que el tema de l’aigua i la sequera s’està convertint en el tema estrella darrerament entre els blogs escrits en català. La situació aquí és bastant diferent, tot i que els experts parlen d’un altre perill relacionat amb l’aigua per a un futur no massa llunyà si no s’hi posa remei: el de la pujada del nivell freàtic, fins a provocar la salinització de l’aigua subterrània de tota la zona costera del Líban.

Com totes les previsions poden confirmar-se o no, però el què és una evidència és que la manera de gestionar l’aigua en aquest país és senzillament inexistent. La majoria de cases tenen pous d’aigua, mentre que l’aigua corrent (no potable) es paga amb el sistema de “tarifa plana”.

La neu que cada any omple les muntanyes del Líban no s’aprofita per la generació d’electricitat perquè sembla que el desnivell és insuficient, però tampoc s’aprofita per regar, ja que no hi ha cap xarxa de canalització. El resultat és que pots veure aigua sortint en mig de la carretera, enmig del carrer, durant dies sense que ningú arregli el desperfecte. Per ara no és un problema, ja que l’aigua sobra aquí, però el futur pot portar alguna sorpresa, i serà l’hora d’aprendre del veí Israel a optimitzar-ne l’ús

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: