Alguna cosa està canviant!


Per aquí alguna cosa està canviant. I si no, aquí en teniu la demostració.

Si, després d’anys en què el semàfor era un element que només es podia veure a les pel·lícules (o casi) han començat a aparèixer per tot arreu de Beirut. La primera cosa en la què he pensat és en el polític en qüestió que ha fet la compra… després, intentant pensar bé dels nostres polítics, he decidit fer un vot de confiança, i pensar que es tracta d’una decisió ferma per fer passar el conductor per la llei i l’ordre. I en aquest moment ha arribat el segon pensament: no podran. No crec que aconsegueixin reduir les ànsies de llibertat (per dir-ho d’alguna manera) del conductor libanès.

Expliquen que quan Israel va deixar el sud del Líban, una de les coses que va fer Hezbollah va ser eliminar la línia que separa els dos sentits de la marxa de les carreteres. Per justificar-se argumentava que es tractava d’un element que limita la llibertat… genial! Demostració que no s’entén què és la llibertat, i que també s’ha perdut el sentit comú! No he estat mai partidari de les imposicions legals (de les que sembla que els europeus estan tan enamorats…). Sempre he preferit exercir la llibertat de manera educada i responsable. Per entendre’ns, quan entro en un bar on està prohibit fumar em vénen ganes de fumar, mentre que quan vaig a un lloc on demanen, per respecte als altres i/o per valorar la qualitat del cafè o per qualsevol altra raó, no fumar, no fumo, i tan content!

Aquí tenim els dos problemes: plantejaments on clarament l’educació i la responsabilitat brillen per la seva abscència, i d’altres on es vol imposar la manera de ser o de viure, sense arguments que ho justifiquin.

Ja veurem qui podrà més…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: