tenim de tot… i, si no, ho trobem!


Ja us havia parlat d’aquest barri armeni (Bourj Hamoud) de Beirut. La fotografia està feta allà. Hi pots trobar de tot, roba més o menys bona, més o menys falsa; tot tipus d’aliments típics; material elèctric; cotxes de luxe; elements per a la llar; animals; el què faci falta.

Aquest mico està esperant algun comprador que s’encapritxi i el compri per… uns 1.000$ Si algú hi està interessat podríem parlar-ne! El poble libanès, així com l’armeni, tenen fama de ser gent amb molta iniciativa, ben dotats per als negocis, bons negociadors… Potser també per això han sabut conviure amb tants pobles que han passat per aquí, i també per això hi ha hagut sempre potències estrangeres interessades amb el què passa en aquest país, pels interessos econòmics que hi tenen.

Però això mateix, la capacitat de superar situacions difícils i d’aconseguir tenir un país modern i estable quan als voltants només hi havia països amb molts problemes és el què ha portat a tanta gent al Líban en busca de la llibertat i les possibilitats que no tenien a casa seva. Han arribat pobles que estaven perseguits (palestins, armenis, iraquians…), gent en busca d’un estil de vida més flexible (els àrabs que vénen dels països del golf), o en busca d’un ambient diferent i una mica exòtic, sense tenir la sensació de no controlar la situació (anglesos, francesos, nord-americans…).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: