i nosaltres ens queixem!


Repassant fotos per posar la d’avui m’he trobat amb una que havia fet (aquesta és meva…) al port fenici de Tyr, a les barques dels pescadors cristians. M’ha proporcionat el tema d’avui, relacionat amb l’economia libanesa, però no en general, sinó en particular, l’economia domèstica, o els problemes que molta gent té per arribar a menjar (arribar a final de mes és un concepte bastant absurd per a molta gent, ja que no hi ha cap diferència entre els dies del mes!)

Els pescadors al Líban no són massa abundants, i són principalment cristians. Per les cases, les barques i una mica tot plegat pots fer-te una idea de com viuen. El mateix es pot dir de molta gent que viu a Beirut, que ha de buscar maneres curioses per sobreviure, com per exemple la persona d’aquesta fotografia (de nou del Jaume…)

Pel país es veu a molta gent sense feina, sense massa res a fer, que ajusta les despeses fins a l’última lliure, que aprofita qualsevol cosa que troba…

Allà els ploms encara s’arreglen canviant el fil per un d’algun tros de cable. Per a alguns aquesta frase pot semblar mistèrica o en clau, però fa uns anys era una pràctica comuna allà. Doncs aquí encara es fa el mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: