El futur està aquí!!


Avui us poso nova informació en la pàgina dedicada a la història del Líban (demà enviaré un altre escrit!)

Ahir un antic company de l’escola (d’una de les escoles) em deia que els problemes del Líban són els mateixos que hi ha allà, però amplificats. Pensant-hi m’ha semblat que no només tenia molta raó, sinó que es podria dir que els problemes que hi ha aquí són els que hi haurà allà si no es fan millor les coses.

No em sembla exagerat. Si es busca l’origen dels problemes libanesos s’arriba a una tensió entre grups -ètnies, comunitats, minories…- que ve de fa molts anys (segles, a vegades), que tot i tenir moltes coses en comú les que els diferencien es potencien fins a límits gairebé surrealistes, i mentre s’organitzen actes per ajudar els necessitats de l’altra punta del món amb els altres no en volen saber res. Us sona? Si a això hi afegeixes uns polítics que el què fan és dedicar-se a donar corda a la gent i poca cosa més, comences a tenir una bona imatge del Líban gris que a vegades et trobes.

Per salvar les diferències només cal afegir-hi (i això és el què diferencia l’aquí de l’allà) una guerra de 25 anys en la que es van cometre tot tipus d’animalades (i no té res a veure amb les guerres de religió, per si algú encara té al cap alguna cosa similar), i la radicalitat d’alguns subgrups: penso especialment en algunes organitzacions xiïtes (com Hezbollah) o sunnites (com Al Qaeda), ja que els grups militars cristians al Líban fa uns anys que han reduït la seva presència d’una manera considerable.

Ah, me n’oblidava, cal tenir en compte també un petit detall: els veïns, que poden servir per fer la punyeta, o com a eterna excusa per a les teves incompetències… i que consti que parlo del Líban ; )

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: